26 Total-stations langs Belgische snelweg krijgen snelladers

04-12-2015 18:07 | Door: Dimitri Reijerman

De Nederlandse firma Allego heeft met Total een overeenkomst gesloten om uiterlijk eind 2016 26 tankstations langs de Belgische snelwegen te voorzien van snelladers.

Laadpaalbouwer Allego, een dochteronderneming van Alliander, vervangt in eerste instantie twaalf oude laadpalen die Texaco had geplaatst door modernere exemplaren, zo meldt Egear. Deze krijgen aansluitpunten volgens de DC Combo-, DC Chademo- en AC type 2-standaarden met laadvermogens tot 50 kilowatt. De snelladers zijn ook zonder speciaal laadpasje te gebruiken.

Eind 2016 beschikbaar

Volgend jaar moet het netwerk van snelladers verder groeien als Allego bij 26 tankstations snelladers plaatst. Deze moeten uiterlijk in december 2016 beschikbaar komen.

Total heeft in België in 2010 bij een tiental tankstations onder de naam Plug-to-Drive al laadpalen geïnstalleerd. Er zijn echter veel klachten gekomen van met name Tesla-rijders over de beschikbaarheid van deze laadinfrastructuur.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit