Porsche komt in 2020 met elektrische Mission E

Model E

07-12-2015 16:40 | Door: Dimitri Reijerman

Porsche heeft aangekondigd dat de Mission E, zijn eerste geheel elektrisch aangedreven sportauto, in 2020 op de markt zal komen. De elektrische Porsche krijgt een actieradius van 500 kilometer.

Porsche Mission E

De Mission E is in september als een conceptcar op de autotentoonstelling van Frankfurt getoond, maar Porsche heeft inmiddels aangegeven de auto daadwerkelijk in productie te nemen. De Mission E accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,5 seconden, waarbij de elektromotor 600 paardenkrachten levert.

Porsche voorziet de Mission E van een accucapaciteit die voldoende is om tot 500 kilometer te rijden. Door het gebruik van 800 Volt-snelladers kan de sportauto in slechts 15 minuten genoeg bijladen om 400 kilometer te rijden.

Duizend nieuwe banen

Voor de bouw van de bolide trekt Porsche € 700 mln uit. Het geld is met name bedoeld om nieuwe assemblagelijnen te bouwen in zijn fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen, evenals een nieuwe lakstraat. Dit gaat naar verwachting duizend banen opleveren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Porsche | Foto: Porsche

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit