Autowasinstallaties GP Groot wassen auto's duurzaam schoon

08-12-2015 14:29 | Door: Dimitri Reijerman

GP Groot, onder andere exploitant van tankstations en wasstraten, heeft voor zijn carwash-locaties het certificaat Duurzaam Autowassen gekregen.

Daarmee is GP Groot, dat vooral in Noord-Holland actief is, naar eigen zeggen de eerste keten van tankstations die een dergelijk keurmerk heeft mogen ontvangen, schrijft TankPro. Voor het certificaat gelden eisen op het vlak van water- en energieverbruik en geluidsreductie.

Zo mogen de autowasinstallaties niet meer dan 80 liter schoon water per gewassen auto verbruiken en maximaal 75 megajoule aan energie. Ook mag de geluidsproductie niet boven de 75 decibel uitkomen en worden er milieuvriendelijke wasmiddelen gebruikt.

Duurzaam Autowassen is een label van stichting Duurzaam Repareren. DIt is een initiatief van de ANWB, een aantal verzekeraars, leasemaatschappijen en vlooteigenaren.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TankPro | Foto: Wikimedia

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit