Citroën Mehari krijgt tweede leven als elektrische stadsauto

Citroën E-Mehari

08-12-2015 18:35 | Door: Dimitri Reijerman

Citroën brengt een nieuwe, elektrisch aangedreven versie uit van de Mehari, een klassieke 'strandauto' van de Franse autobouwer uit 1968.

Citroën E-Mehari

De E-Mehari heeft een aandrijflijn die gebouwd is door Bolloré, een bedrijf dat elektrische voertuigen bouwt. Als basis is dan ook gekozen voor de elektrische aandrijflijn van de Bolloré BlueSummer. De elektromotor levert een vermogen van 50 kilowattuur.

Het accupakket van 30 kilowattuur bestaat uit lithium-metaal-polymeer-accu's en biedt in stedelijke omgevingen een actieradius tot 200 kilometer. De topsnelheid van de auto bedraagt 110 kilometer per uur.

Afneembaar dak

De E-Mehari, die deels gebaseerd is op de vormgeving van de Citroën Cactus, beschikt over vier zitplaatsen en een afneembaar dak. Diverse verwisselbare onderdelen van de body zijn gemaakt van onderhoudsvrij thermoplast.

Citroën wil de E-Mehari in eerste instantie in het voorjaar van 2016 in Frankrijk op de markt brengen. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze auto in Nederland op de markt te brengen. De prijs is nog onduidelijk.

Citroën E-Mehari

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Citroën | Foto: Citroën

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit