NS investeert € 5 mln in innovatiefonds voor mobiliteit en OV

10-12-2015 11:11 | Door: Dimitri Reijerman

De Nederlandse Spoorwegen heeft het NS Innovatiefonds opgericht. Samen met de ANWB gaat de NS op zoek naar start-ups met concepten voor mobiliteit en openbaar vervoer. Er is € 5 mln beschikbaar.

Om talent te werven organiseren de ANWB en de NS op 18 februari het Smart Mobility Pitch Event in Delft. De incubators UtrechtInc en YesDelft doen mee aan het pitch event. Zowel early stage-start-ups - jonge ondernemingen met een nog te valideren idee - als market ready-start-ups met een concrete propositie en een businessmodel kunnen meedoen. Belangstellenden kunnen zich tot 28 januari inschrijven.

Het NS Innovatiefonds bevat € 5 mln en heeft een looptijd van zes jaar. Volgens NS-topman Rogier van Boxtel kunnen start-ups mobiliteit en het openbaar vervoer aangenamer en efficiënter maken: “Wij geloven in de kracht van startende ondernemers om reizen aangenamer te maken. Deelnemers aan het Smart Mobility Pitch Event kunnen van het fonds gebruik maken als ze daarmee nieuwe slimme oplossingen voor onze reizigers van de grond krijgen.”

Volgens de deelnemers aan het NS Innovatiefonds verandert de mobiliteitssector in een hoog tempo. Vooral nieuwe technologie moet ontwikkelingen als de deeleconomie en on-demand-mobiliteit in goede banen gaan leiden. Als belangrijke technologische trends noemt de NS big data, internet-of-things, beacons, sensors en virtual reality.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: NS

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit