Ford steekt $ 4,5 mrd in ontwikkeling van elektrische auto

Ford Focus

11-12-2015 12:07 | Door: Dimitri Reijerman

Ford investeert de komende vijf jaar $ 4,5 mrd extra in de verdere ontwikkeling van elektrische auto's. De autofabrikant wil rond 2020 in totaal 13 elektrisch of hybride aangedreven modellen in zijn portfolio hebben.

Het eerste elektrisch aangedreven model dat Ford op de markt zal brengen is de Focus Electric. Deze auto kan in 30 minuten voor 80 procent worden geladen bij een snellader op gelijkstroom. De Focus Electric kan vervolgens 160 kilometer rijden.

De Focus Electric krijgt diverse features om de chauffeur te helpen om zo efficiënt mogelijk te rijden. Ook kan het voertuig energie terugwinnen bij het remmen. In januari wil Ford met nog een duurzaam model op de markt komen: de Fusion Energy plug-in hybride.

Om de benodigde accutechnologie verder te verbeteren, opent Ford een onderzoeksafdeling op het terrein van de Universiteit van Michigan. Dit project gaat $ 9 mln kosten.

Nieuwe wijze van productontwikkeling

Ford zegt het geld ook te willen investeren in nieuwe manieren van productontwikkeling. Het bedrijf wil de wensen van de consument beter leren te begrijpen. Daarvoor gaat Ford onderzoek doen op het gebied van de sociale wetenschappen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ford | Foto: Ford

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit