Arriva zet elektrische bussen in op 3 waddeneilanden

14-12-2015 07:52 | Door: Dimitri Reijerman

Arriva gaat vanaf 1 januari 2017 elektrische bussen inzetten op Ameland, Terschelling en Vlieland. In de provincie Friesland gaan verder Arriva-bussen met relatief schone Euro 6-motoren rijden.

De komst van elektrisch openbaar vervoer op de drie Waddeneilanden is het gevolg van het gunnen van de concessie voor het busvervoer in Zuidoost-Friesland aan Arriva, een concessie die nu nog in handen is van Qbuzz. Bij de selectie van de kandidaten zegt de provincie duurzame aspecten van de aanbestedingen zwaar te hebben gewogen.

Arriva wil in totaal 80 bussen inzetten. Hoeveel nieuwe elektrische bussen er op Ameland, Terschelling en Vlieland gaan rijden, is nog niet duidelijk. Er rijden op Schiermonnikoog al wel elektrische bussen van Arriva rond. Deze zijn geleverd door het Chinese BYD. De dieselbussen die op het vasteland gaan rijden, krijgen een Euro 6-motor. Daarnaast komt er in de gemeente Ooststellingwerf een elektrische deelauto.

Wifi en usb-oplaadpunten

Naast elektrische bussen wil Arriva de passagiers ook meer comfort bieden. Zo worden de bussen voorzien van wifi via 4G en er komen usb-oplaadpunten bij elke zitplaats.

Bekijk hieronder een video over de bestaande elektrische BYD-bussen van Arriva.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Arriva | Foto: By Spoorjan (Own work) [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit