Hoe een lokale ondernemer zijn tankstation verduurzaamt

diesel

16-12-2015 09:50 | Door: Dimitri Reijerman

Ondernemer Clemens van Hulten heeft zijn heropende tankstation aan de N65 in Helvoirt voorzien van diverse duurzame elementen. Zo staan er laadpalen en worden in de tankshop biologische en lokaal geproduceerde consumpties verkocht.

Het Esso-tankstation heeft de naam Tanklokaal Helvoirt gekregen. Eigenaren van een elektrische auto of een e-bike kunnen voortaan bij het tankstation terecht om hun voertuig of tweewieler op te laden.

Van Hulten werkt ook samen met de coöperatieve vereniging Duurzame Energie Haaren. De ondernemer doneert namens houders van een 'groene' tankpas, de Eco Local Fuel Card, per getankte liter fossiele brandstof geld aan de vereniging.

Bovendien krijgen trouwe klanten een veertiende zonnepaneel met een waarde van enkele honderden euro's kado van de ondernemer als zij besluiten zonnepanelen op hun dak te leggen. Tevens wil Van Hulten de CO2-uitstoot van benzine- en dieselauto's die bij hem tanken compenseren met zonnestroom.

Lokale producten

De vernieuwde tankshop van Tanklokaal Helvoirt biedt producten van lokale aanbieders. Voor het vlees, brood, de zuivel, groenten en fruit werkt het bedrijf samen met vijf lokale ondernemers.

Tegenover TankPro laat ondernemer Clemens van Hulten weten dat hij sterk wil inzetten op verduurzaming, maar dat hij rekening houdt met het feit dat er momenteel nog miljoenen auto's rondrijden op fossiele brandstoffen.

Op de langere termijn twijfelt Hulten echter over de elektrische auto: "Niet dat ik geloof dat elektrische auto’s de toekomst zijn, maar ik geloof wel in het versnellen van het proces naar volledig neutrale energie." Volgens de ondernemer biedt waterstof meer perspectief, maar een tankbeurt voor waterstofauto's is nog niet mogelijk.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: TankPro | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit