Jaguar gaat in de Formule E racen

jaguar formula e

16-12-2015 10:11 | Door: Dimitri Reijerman

Jaguar zal in de herfst van 2016 deelnemen aan de FIA Formule E World Championship, de eerste volledig elektrische ‘single-seater’ raceklasse ter wereld.

jaguar formula e

Het fabrieksteam gaat meedoen aan het derde seizoen van de Formule E. Daarvoor is een racebolide ontwikkeld. Jaguar gebruikt de technische expertise van Williams Advanced Engineering. Volgend jaar zal Jaguar meer details bekendmaken over de auto, het team en de coureurs.

Volgens Jaguar is de Formule E het ideale platform voor de verdere ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen, inclusief motor en batterijtechniek. Nick Rogers, Group Director engineering bij Jaguar Land Rover zegt: "Elektrisch aangedreven voertuigen spelen een rol in onze toekomstige productportfolio en Formule E biedt de unieke kans om de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen te versnellen. Het kampioenschap dwingt ons te ontwerpen en te testen onder extreme omstandigheden in competitieverband."

Connectiviteit en duurzaamheid

Rogers stelt ook dat automotive-sector de komende jaren er heel anders uit gaat zien: "Ik ben ervan overtuigd dat de auto-industrie de komende vijf jaar sneller verandert dan in afgelopen drie decennia. De toekomst gaat over connectiviteit en duurzaamheid. Elektrificatie en lichtgewicht technologie worden belangrijker dan ooit", aldus Rogers.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Jaguar | Foto: Jaguar

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit