VDL bouwt 40 elektrische bussen voor regio Zuidoost-Brabant

16-12-2015 11:22 | Door: Dimitri Reijerman

VDL Bus & Coach, dat onderdeel is van de VDL Groep uit Eindhoven, heeft een order gekregen voor de bouw van veertig elektrische Citea SLFA Electric-bussen. Volgend jaar rijdt de eerste elektrische bus al rond in Eindhoven.

De order is het gevolg van het winnen van de concessie Zuidoost-Brabant door vervoerder Hermes. Samen met de provincie en diverse partners, waaronder VDL, TU/e, Fontys, Eindhoven Airport, Stichting Zet en Storeplay, gaat Hermes inzetten op een overgang naar zero emission-openbaar vervoer in de komende tien jaar. Dit is ook de loopduur van de consessie.

In Eindhoven gaat de ambitie nog verder: in 2020 moet het openbaar vervoer volledig elektrisch zijn. Voor de eerste fase gaat VDL veertig elektrische bussen leveren. In december 2016 moeten de eerste bussen geleverd worden aan Hermes.

Hoogfrequent op drukke lijnen

De Citea SLFA Electric-bussen hebben een lengte van 18,1 meter. Hermes wil de bussen op drukke lijnen in Eindhoven inzetten, zoals trajecten naar Eindhoven Airport en de High Tech Campus. De VDL-bussen moeten hoogfrequent gaan rijden, zodat passagiers niet lang hoeven te wachten.

Bij de invoering van elektrische bussen zal VDL de ontwikkeling van de elektrische bussen, de benodigde laadinfrastructuur en de technologie verder optimaliseren.

Hermes krijgt met de veertig elektrische bussen een van de grootste zero emission-busvloten van Europa. De vervoerder gaat in de transitie naar volledig emissievrije bussen ook nog 65 Citea SLE-bussen bestellen bij VDL. Deze zijn voorzien van een Euro 6-dieselmotor.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: VDL | Foto: VDL

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit