EV-Box gaat met Eneco dui­zen­den laad­sta­ti­ons plaatsen in België

EV-Box

17-12-2015 16:49 | Door: Dimitri Reijerman

EV-Box, leverancier van laadpalen, gaat samen met Eneco in België duizenden laadpunten voor elektrische auto's plaatsen. Ook voor Luxemburg zijn er plannen.

Met een nieuw kantoor in Antwerpen wil EV-Box de Belgische markt veroveren. Het bedrijf ziet kansen nu de Vlaamse overheid met subsidies komt voor de aanschaf van elektrische auto's. De voordelen kunnen oplopen tot € 5.000. Doel is om rond 2020 zeker 60.000 elektrische auto's op de weg te krijgen.

Om deze voertuigen te kunnen laden, heeft Vlaanderen fors meer laadpunten nodig. Momenteel telt België slechts 320 pu­blie­ke laad­pun­ten. Rond 2020 moet dit aantal zijn opgelopen naar meer dan 5.000.

EV-Box gaat in België samenwerken met Eneco. De komende jaren wil het bedrijf enkele duizenden laadpalen neerzetten en een marktaandeel van meer dan 10 procent veroveren. Een bijkomend voordeel is dat de laadpalen geproduceerd worden in Eersel, vlak bij de Belgische grens.

Ambities in Azië

In Nederland ligt het marktaandeel van EV-Box, dat ook veel laadpalen aan bedrijven levert, al boven de 50 procent. EV-Box is ook actief in Frankrijk en de Verenigde Staten, en zegt met 33.000 geïnstalleerde laadpunten wereldmarktleider te zijn. Aan de Belgische zakenkrant De Tijd laat EV-Box weten ook ambities te hebben om de Aziatische markt te gaan bedienen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: EV-Box, De Tijd | Foto: EV-Box

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit