NEVS haalt megaorder voor elektrische Saabs binnen

Saab

18-12-2015 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

National Electric Vehicle Sweden (NEVS), een Chinees consortium dat het voormalige Saab heeft overgenomen, gaat 150.000 elektrische Saab 9-3 Sedans leveren aan leasebedrijf Panda New Energy.

Daarnaast bestelt Panda ook 100.000 andere elektrische voertuigen. Met de megaorder is een bedrag gemoeid van $ 12 mrd. Daarmee is het de grootste order voor de bouw van elektrische voertuigen ooit.

Panda krijgt de 150.000 Saab 9-3-voertuigen, die door NEVS in Zweden worden gebouwd, tot eind 2020 geleverd. Welke andere modellen NEVS nog meer gaat leveren, is nog niet geheel duidelijk. Wel zijn er plannen voor een SUV, een crossover, een fastback en een sportauto. De komende jaren wil NEVS honderden werknemers aantrekken om aan de opdracht te kunnen voldoen.

Het Chinese Panda New Energy verhuurt elektrische auto's aan andere bedrijven die chauffeurs in dienst hebben. De firma hoopt uit te groeien tot de grootste leaseonderneming op het gebied van elektrisch vervoer ter wereld.

Nieuwe kansen voor merk Saab

Met de megaorder krijgt het voormalige Saab een nieuwe injectie. Het bedrijf was eerder in handen van de Nederlandse ondernemer Victor Muller, maar de Zweedse autobouwer ging failliet. In 2012 werd de boedel overgenomen door een Chinees consortium. De nadruk kwam te liggen op de ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: NEVS | Foto: NEVS

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit