'Google en Ford werken aan zelfrijdende auto'

22-12-2015 10:05 | Door: Dimitri Reijerman

Google is een samenwerking aangegaan met Ford om op termijn een zelfrijdende auto op de markt te brengen.

De twee bedrijven hebben een joint-venture in het leven geroepen om een autonoom rijdend voertuig naar de markt te brengen, zo melden anonieme bronnen aan Yahoo Autos. Tijdens de aankomende CES-beurs in Las Vegas wordt de samenwerking officieel aangekondigd.

Door een samenwerking met Ford aan te gaan kan Google veel tijd en geld besparen voor de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Google gaf al eerder aan dat het bedrijf samenwerking zocht met een autofabrikant.

De joint-venture is bedoeld om Ford en Google niet direct aansprakelijk te maken voor eventuele ongelukken met zelfrijdende auto's. Onder andere Volvo, Mercedes en Google hebben eerder aangegeven dat zij de juridische aansprakelijkheid op zich willen nemen bij incidenten.

Niet exclusief

De overeenkomst met Ford is volgens Yahoo niet exclusief. Dit geeft Google de mogelijkheid om ook met andere autobouwers in zee te gaan. Er gaan overigens ook geruchten dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, plannen heeft om de bedrijfsafdeling die autonome auto's ontwikkelt in een aparte divisie onder te brengen. Alphabet zou deze zelfrijdende auto's onder andere als een taxidienst willen inzetten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Yahoo | Foto: Google

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit