Een derde Londense bussen gaat over op biodiesel

Dubbeldekker

23-12-2015 08:01 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Argent Energy gaat in Londen biodiesel leveren aan twee OV-bedrijven. Circa drieduizend bussen in de Britse hoofdstad zullen rijden op de hernieuwbare brandstof.

De biodiesel, B20 geheten, wordt door Argent Energy gemaakt op basis van plantaardige olieën en vetten afkomstig van slachtafval. Vervoerders Stagecoach en Metroline hebben eerder dit jaar een grootschalige proef met de hernieuwbare brandstof gehouden. Daarbij reden gedurende twee maanden 642 stadsbussen op B20, schrijft Edie.

Na de succesvolle proef wil het stadsbestuur van Londen dat drieduizend stadsbussen op B20 gaan rijden, een derde van de bussen in de Britse hoofdstad. Door het inzetten van biodiesel moet de uitstoot van CO2 door het openbaar vervoer verder worden teruggedrongen.

Vergroening OV in Londen

In Londen rijden al 1.500 hybride bussen rond, evenals 15 geheel elektrisch aangedreven stadsbussen. Daar komen nog 51 elektrische bussen van BYD bij. Daarnaast zijn de motoren van ruim 2.000 oudere bussen aangepast om op biodiesel te kunnen rijden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Edie | Foto: By oyxman (Own work) [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC BY 2.5], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit