Toyota laat productieauto's kaartmateriaal genereren

Toyota

23-12-2015 14:13 | Door: Dimitri Reijerman

Toyota wil vanaf 2020 productiemodellen voorzien van camera's en gps-sensoren om zo data in te zamelen. Met deze gegevens wil de autofabrikant kaartmateriaal genereren dat te gebruiken is door zelfrijdende auto's.

Auto's van Toyota gaan met camera het wegennet in kaart brengen. Obstakels, verkeersborden, kruispunten en bochten, volgens de autofabrikant worden ze met een foutmarge van slechts 5 centimeter geregistreerd. Via een draadloze verbinding wordt de data ingezameld op een cloudplatform. Daarmee zet Toyota kaartmateriaal in elkaar.

De methode, onderdeel van Toyota's Mobility Teammate Concept, heeft als voordeel dat Toyota geen speciale voertuigen op de weg hoeft te brengen om data in te zamelen. Hoewel deze specialistische voertuigen nauwkeuriger data inzamelen dankzij dure 3D-lasercamera's, denkt de autofabrikant door data te combineren even nauwkeurig te kunnen zijn. Bovendien wordt het kaartmateriaal met deze werkwijze veel vaker ververst en is het proces goedkoper.

Goed en recent kaartmateriaal is essentieel om autonome voertuigen hun weg te laten vinden. Toyota zal zijn Mobility Teammate Concept op de CES-elektronicabeurs tonen. Deze wordt in januari in Las Vegas gehouden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Toyota | Foto: Toyota

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit