Solar Impulse 2 vervolgt in april zijn wereldreis

Solar Impulse

24-12-2015 10:21 | Door: Dimitri Reijerman

Het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 vertrekt op 20 april vanaf Hawaï om zijn wereldreis te voltooien.

Vanaf april is er voldoende zonlicht om met het op zonne-energie aangedreven vliegtuig verder te vliegen. Het toestel bevat 17.000 zonnecellen om de accu's te voeden.

Na de landing in Hawaï heeft de crew van de Solar Impulse 2 reparatiewerk verricht aan de accu's. Met name de isolatie van de batterijen is verbeterd. De accu's waren beschadigd geraakt na de overtocht vanuit Japan.

35.000 kilometer

Voordat het zonnevliegtuig vertrekt voor het voltooien van zijn wereldreis maakt het Solar Impulse-team in februari en maart eerst enkele proefvluchten. Einddoel is een landing in New York. Dan heeft de Solar Impulse 2 een afstand van 35.000 kilometer overbrugd en is de missie geslaagd.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Solar Impulse | Foto: Solar Impulse

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit