Mercedes werkt aan vier elektrisch aangedreven modellen

Mercedes

04-01-2016 15:59 | Door: Dimitri Reijerman

Mercedes-Benz heeft plannen opgesteld om de komende jaren vier elektrische modellen te gaan bouwen. Het gaat om twee cross-overs en twee sedans.

De Duitse autobouwer steekt in totaal € 2 mrd in de ontwikkeling van de elektrisch aangedreven voertuigen in de nieuwe Ecoluxe-lijn, meldt het Britse Carmagazine. Een Ecoluxe sedan, met afmetingen die liggen tussen de C- en E-klasse, moet volgens de plannen van Mercedes rond 2018 op de markt komen.

Het prijskaartje voor de elektrische sedan komt rond de € 80.000 te liggen. De andere modellen, waaronder twee crossovers, volgen de daaropvolgende jaren.

Gebouwd in Bremen

Mercedes gaat de emissieloze auto's bouwen in zijn fabrieken in het Duitse Bremen. Volgens het basisontwerp, electric vehicle architecture (EVA), krijgen de auto's een accupack van 400 kilo. Deze levert tot 300 kilowatt aan vermogen. De voorspellingen over de actieradius lopen uiteen.

Met de plannen voor vier elektrische modellen wil Mercedes de concurrentie aan gaan met onder andere Tesla. Andere Duitse autobouwers, waaronder BMW, Audi en Porsche, hebben al eerder plannen voor elektrische modellen aangekondigd.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Carmagazine | Foto: Mercedes-Benz

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit