Faraday Future toont elektrische supercar met 1.000 pk

Faraday Future

05-01-2016 08:59 | Door: Dimitri Reijerman

Faraday Future heeft op de CES-elektronicabeurs de FFZero1 getoond, een futuristische conceptcar die volledig elektrisch wordt aangedreven.

De FFZero1 heeft dankzij vier elektromotoren een topsnelheid van 360 kilometer per uur bij een motorvermogen van maar liefst 1.000 paardekrachten. De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur bedraagt minder dan 3 seconden.

FF1Zero

Faraday Future heeft van de supercar een eenzitter gemaakt. De carrosserie is opgetrokken uit koolstofvezel. In het stuurwiel kan een smartphone geklikt worden, terwijl het Halo Safety System het hoofd en de nek van de bestuurder moet beschermen. Een bijpassende racehelm moet de berijder voorzien van zuurstof en water.

Unified Platform Architecture

Volgens Faraday Future is het onderstel van de supercar gebaseerd op zijn zogeheten Unified Platform Architecture (UPA). De autobouwer, die als een concurrent voor Tesla wordt gezien, zal dit platform inzetten voor toekomstige elektrische auto's van het bedrijf met minder uitbundige specificaties. UPA biedt onder andere de mogelijkheid om een auto te voorzien van voor-, achter- of vierwielaandrijving op basis van een of meerdere elektromotoren.

Daarnaast experimenteert de jonge autobouwer met het plaatsen van accu's in lintvorm in plaats van de klassieke accupacks. Dit moet een flexibeler indeling van de accu's mogelijk maken.

Studiemodel

De specificaties zijn indrukwekkend, maar of de bolide - in feite een studiemodel - ooit op de weg te zien zal zijn, is onduidelijk. Toch zegt Faraday Future dat de FFZero1 in werkelijkheid in 'beperkte oplages' gebouwd kan worden.

Faraday Future doet geen verdere onthullingen over zijn toekomstplannen. Wel is duidelijk dat het in een $ 1 mrd dollar kostende fabriek vlak bij Las Vegas elektrische auto's wil bouwen. Verder gaan er geruchten dat Faraday Future overweegt om zijn voertuigen aan te bieden op basis van een abonnementenmodel. Daarbij kan een abonnee per keer kiezen welk type auto hij of zij nodig heeft.

 

FFzero1

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Farady Future | Foto: Faraday Future

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit