£ 2 mln voor extra laadpalen op Heathrow Airport

05-01-2016 18:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De 135 extra laadpalen die Heathrow Airport in 2016 gaat plaatsen, moeten ervoor zorgen dat er meer elektrische auto’s rondom het vliegveld gaan rijden.

Het Londense vliegveld Heathow Airport investeert £ 2 mln (€ 2,7 mln) in de plaatsing van de laadpalen. De laadpalen hebben de capaciteit om 260 auto’s tegelijk op te laden en zijn een toevoeging op de 21 laadpalen die Heathrow Airport al eerder op het terrein plaatste.

Naast het verduurzamen van de auto’s op het terrein, werkt het vliegveld in 2016 ook verder aan het terugdringen van de geluidsoverlast van vliegtuigen. In de afgelopen jaren heeft het vliegveld de geluidsoverlast al proberen te verminderen door huizen beter te isoleren.

Derde landingsbaan

Hoewel Heathrow Airport zich inzet om minder overlast te veroorzaken en duurzamer te worden, wil het vliegveld ook een derde landingsbaan toevoegen. Daar is echter veel ophef over. Een derde landingsbaan zou volgens Stop Heathrow Expension juist meer overlast boven Londen zal veroorzaken. Een uitbreiding zou bovendien voor meer luchtvervuiling zorgen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Heathrow Airport, Stop Heathrow Expension | Foto: Heathrow Airport (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit