NS zet in op duurzame bussen bij vervangend busvervoer

trein

07-01-2016 18:54 | Door: Dimitri Reijerman

De NS wil vanaf de zomer van 2018 klimaatneutraal vervangend busvervoer kunnen aanbieden. Daarom laat het bedrijf dit criterium meewegen in een volgende aanbesteding.

Het voornemen om klimaatneutraal vervangend busvervoer in te zetten vanaf juli 2018 is te lezen in het Vervoerplan 2016 dat de NS heeft opgesteld. De NS zegt dat klimaatneutraal onderdeel moet gaan uitmaken van een nieuw contract met een aanbieder van busvervoer. Het huidige contract loopt nog tot en met juni 2018.

Onduidelijk is nog welke partijen dergelijk schoon busvervoer kunnen aanbieden, bijvoorbeeld door de inzet van elektrische bussen. Doelstelling van de NS is om in 2020 volledig klimaatneutraal openbaar vervoer, ofwel 0 gram CO2 per reizigerskilometer, aan te bieden.

In zijn duurzaamheidsvoornemens heeft de NS ook aangekondigd de nieuwe OV-fietsen op een 'zo efficiënt en duurzaam mogelijke manier' te gaan inkopen. Voor oude OV-fietsen kijkt de NS naar hergebruik. De NS tekende al een contract met Eneco, waardoor in 2018 alle verstookte energie afkomstig is van windparken.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: NS | Foto: By Maurits90 (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit