Brussel wil schone, gestroomlijnde vrachtwagens

Brussel wil schone, gestroomlijnde vrachtwagens

15-04-2013 14:07 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vrachtwagens in Europa moeten gestroomlijnder worden. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de verkeersveiligheid.

De Europese Commissie deed maandag voorstellen om dit mogelijk te maken, door nieuwe maxima vast te stellen voor de afmetingen en het gewicht van vrachtwagens.

Europees commissaris Siim Kallas (Transport): "De nieuwe regels zullen het wegvervoer schoner en veiliger maken. Ze zullen het brandstofverbruik doen dalen en bovendien: minder gaten in de weg voor ons allemaal!'' Door vrachtwagens te stroomlijnen wordt ook de zichtbaarheid voor de bestuurder beter, met minder ongelukken tot gevolg.

Bron: ANP

Foto: Bron1945 via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit