Volvo laat auto bedienen via spraakcommando's op smartwatch

Volvo Microsoft

08-01-2016 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

Dragers van een Microsoft Band 2-smartwatch kunnen door middel van gesproken opdrachten bepaalde Volvo-modellen taken laten uitvoeren.

Volvo Microsoft

Via de Band 2-smartwatch, die in het voorjaar op de markt komt, is een koppeling gemaakt met de On Call-app van Volvo. Door middel van spraakcommando's kan de drager onder andere de auto starten, afsluiten, de verwarming in- of uitschakelen en het navigatiesysteem aansturen.

Knight Rider-ervaring

De applicatie werkt met Volvo-modellen die compatibel zijn met On Call, een applicatie die ook beschikbaar is voor smartphones. Onder andere de Volvo XC90 is compatibel met het systeem. Volvo spreekt met een knipoog over een Knight Rider-ervaring.

Volvo Cars en Microsoft werken al langer samen aan de integratie van ICT in de automotive-sector. Zo bekijkt Microsoft samen met Volvo hoe de HoloLens, een augmented reality-bril, inzetbaar is om klanten virtueel een auto te laten samenstellen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit