Start-up Vandebron levert groene stroom voor laadpalen Allego

Laadpaal

08-01-2016 09:37 | Door: Fitria Jelyta

Allego gaat samenwerken met duurzame energieleverancier Vandebron om elektrische auto’s van lokaal opgewekte, schone energie te voorzien. 

Het Nederlandse bedrijf Allego gaat samen met energieleverancier Vandebron werken aan laadinfrastructuur om elektrische auto’s te voorzien van groene stroom. Hierin is Allego verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de ontwikkeling van de infrastructuur om de voertuigen op te laden.

De samenwerking tussen de bedrijven moet het voor e-rijders mogelijk maken om hun auto’s op te laden met groene stroom die in hun eigen regio is opgewekt. Zo gaat Vandebron per direct elektriciteit leveren voor bestaande laadpalen van Allego in Nederland.

De energieleverancier betrekt stroom van regionale producenten, zoals boeren die elektriciteit opwekken uit voornamelijk zon en wind. Volgens Vandebron is het aanbod groot genoeg om ook laadpalen van groene stroom te voorzien.

Luchtkwaliteit verbeteren

“We moeten naar een volledig transparante en duurzame energiemarkt”, zegt Matthijs Guichelaar, oprichter van Vandebron. “Daarom is het geweldig dat wanneer je je auto oplaadt, je ook kan zien waar de energie vandaan komt en dat die energie duurzaam is geproduceerd.”

Met de samenwerking zegt Allego zowel gemeenten als bedrijven beter te ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Allego, Architectenweb | Foto: Hakan Dahlstrom, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit