Ford laat lease-auto in kleine groep delen

Ford Credit Link

13-01-2016 10:15 | Door: Dimitri Reijerman

Ford start onder de naam Credit Link een pilotprogramma die personen die een Ford-auto leasen in staat stelt deze te delen met anderen. De kosten worden daarbij gedeeld.

Ford Credit Link

Ford Credit start volgende maand in de Amerikaanse stad Austin. De autobouwer, die zich ook afficheert als een aanbieder van diensten met betrekking tot mobiliteit, gaat in de pilot groepen van drie tot zes personen gezamenlijk een Ford leasen. Deze groepen moeten zichzelf organiseren.

De zogeheten leasegroepen kunnen via een apparaat dat in de auto is geïnstalleerd of een mobiele app rijtijd in de deelauto reserveren. Ook is de status op te vragen, kunnen betalingen verricht worden en is communicatie mogelijk met de andere deelnemers. Volgens Ford krijgt het groepleasemodel een looptijd van twee jaar.

Smart Mobility

Het lease- en autodeelconcept maakt onderdeel uit van Ford Smart Mobility. Binnen dit programma ontwikkelt de Amerikaanse autobouwer concepten voor personen die geen auto in bezit willen hebben, maar op bepaalde momenten wel over eigen vervoer kunnen beschikken. Of het Credit Link-programma ook naar Nederland zal komen, is nog onduidelijk.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ford | Foto: Ford

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit