Sjoemelde naast Volkswagen ook Renault met emissies?

Renault

14-01-2016 14:16 | Door: Dimitri Reijerman

Volgens meerdere bronnen zijn er door het Franse ministerie van Economische Zaken invallen gedaan bij een aantal bedrijfslocaties van Renault waar motoren worden getest en goedgekeurd. Mogelijk is ook de Franse autobouwer betrokken bij gesjoemel met emissies.

Persbureau AFP en een lid van vakbond CGT melden dat een antifraudeteam van het ministerie van Economische Zaken op 7 januari bij vier verschillende locaties invallen heeft gedaan. Daarbij zijn onder andere computers in beslag genomen, schrijft Bloomberg.

Renault wil nog niet inhoudelijk reageren op het nieuws maar bevestigt wel de invallen. Het ministerie van Economische Zaken heeft vooralsnog geen verklaring uitgegeven. Op de beurs is het aandeel Renault echter fors gedaald.

De Franse toezichthouders zijn al vooronderzoeken naar diverse autofabrikanten begonnen na het schandaal rondom de sjoemelsoftware van Volkswagen. Ook is het Franse keuringsinstituut dat de emissies meet, gestart met het willekeurig testen van voertuigen. Zo kan het instituut de discrepantie tussen laboratoriumtests en de emissies in de praktijk meten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bloomberg | Foto: Renault

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit