Franse minister: geen sjoemelsoftware gevonden bij Renault

Renault

15-01-2016 10:04 | Door: Dimitri Reijerman

De Franse minister van Energie Ségolène Royal zegt dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat Renault heeft gerommeld met de uitstootwaarden van zijn auto's. Ook Renault ontkent sjoemelsoftware te gebruiken.

Donderdag werd duidelijk dat het Franse ministerie van Economische Zaken invallen heeft gedaan bij een aantal bedrijfslocaties van Renault waar motoren worden getest en goedgekeurd. Daarbij ontstond de verdenking dat Renault emissietests heeft gemanipuleerd met behulp van software.

Dat is volgens minister Royal niet het geval. Ook Renault zegt dat het bedrijf voldoet aan alle regels. Dit zou onder andere blijken uit onafhankelijke tests die door een testinstituut in opdracht van de Franse overheid zijn uitgevoerd.

Het testinstituut is bezig om 100 verschillende auto's te testen, waaronder 25 Renault-modellen. Inmiddels zijn 11 auto's getest, waaronder 4 Renaults. Op basis van dit onderzoek zijn volgens de Franse autobouwer geen manipulaties in de software ontdekt.

Renault zegt de komende jaren sneller te investeren in de ontwikkeling van industriële oplossingen ter bescherming van het milieu. Het bedrijf wist in de afgelopen drie jaar zijn CO2-voetafdruk met 10 procent te verminderen.

Tegenslag voor Franse regering

Ondanks de sussende woorden van zowel Renault als de Franse overheid, heeft het aandeel circa 10 procent aan waarde verloren. Dat is een tegenslag voor de Franse regering, omdat het plannen had om zijn belang in de autobouwer - momenteel 20 procent - af te bouwen. Op papier heeft de overheid al ruim € 1 mrd moeten inleveren, schrijft Bloomberg.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Renault, Bloomberg | Foto: Renault

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit