5 miljoenste hybride auto rolt uit Toyota-fabriek

5 miljoenste hybride auto rolt uit Toyota-fabriek

18-04-2013 16:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota heeft met 5 miljoen geproduceerde hybride auto's wereldwijd een nieuwe mijlpaal bereikt. Dit maakte de Japanse autofabrikant donderdag bekend.

Toyota introduceerde in 1997 de eerste generatie hybride auto's. Waren de verkopen toen nog vrij bescheiden, 16 jaar later bestaat het verkoopprogramma van Toyota uit 19 hybride modellen. Tot eind 2015 presenteert de automaker wereldwijd maar liefst 18 nieuwe hybride modellen en een auto op waterstof. Eén auto speelt een prominente rol in Toyota's productielijn: 70 procent van de geproduceerde hybrides is namelijk een Prius.

Ook in Nederland zijn de zuinige en schone hybride auto's een succes. Sinds de introductie van de eerste generatie Prius in 2000, verkocht Toyota in ons land al bijna 70.000 hybride auto's. In 2012 verkocht Toyota wereldwijd 1,2 miljoen hybride auto's: 39 procent van de totale verkoop.

Bron: ANP

Foto: Mariordo via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit