Den Haag laat 20 personen proefrijden met elektrische e-Golf

e-Golf

18-01-2016 16:32 | Door: Dimitri Reijerman

Natuur & Milieu selecteert samen met de gemeente Den Haag 20 kandidaten die een jaar lang een elektrisch aangedreven e-Golf van Volkswagen willen rijden. De auto moet wel vijf keer per maand gedeeld worden.

Om mee te doen, betaalt een particuliere proefrijder € 484 per maand. Een zakelijk gebruiker moet maandelijks € 400 neerleggen om in de e-Golf te mogen rijden.

De testrijders mogen twaalf maanden in de elektrische Golf rijden. Wel moet de elektrische auto minimaal vijf maal per maand met een ander gedeeld worden, bijvoorbeeld via autodeeldienst Snappcar. Daarmee kan de leaserijder een deel van het maandbedrag terugverdienen.

Om aan de proef mee te doen, kan een kandidaat zich inschrijven op een actiesite. Testrijders ontvangen kosteloos 10.000 km HollandseWind- stroom met een waarde van € 575.

Diverse laadopties

De e-Golf heeft in de praktijk een actieradius van 150 tot 170 kilometer. Wie thuis de mogelijkheid heeft om een laadpunt te plaatsen, krijgt deze geïnstalleerd. Als dit niet mogelijk is, moet de gebruiker uitwijken naar een openbare laadpaal in Den Haag. Via een gewoon stopcontact kost het volladen 13 uur, en bij het plaatsen van een laadpunt 8 uur. Als gekozen wordt voor een snellader, is de accu tot 80 procent te vullen in een half uur tijd.

In de Verenigde Staten krijgt de e-Golf binnenkort een accupakket met een grotere capaciteit. Deze moet de actieradius met 30 procent vergroten. Onduidelijk is nog of en wanneer deze accupacks ook in Europa beschikbaar komen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Natuur & Milieu | Foto: Volkswagen

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit