Fastned claimt landelijke dekking met 50 snellaadstations

Fastned

20-01-2016 07:02 | Door: Dimitri Reijerman

Fastned, een exploitant van snellaadstations, heeft zijn vijftigste 'tankstation' voor elektrische auto's langs de snelweg geopend. Daarmee claimt het bedrijf landelijke dekking te bieden.

Het vijftigste snellaadstation is gevestigd in het Zeeuwse Goes. Volgens Fastned biedt zijn netwerk van snelladers langs de snelweg, waar veel elektrische auto's in een half uur vrijwel volledig zijn op te laden, elektrische rijders de vrijheid om door heel Nederland te rijden.

Fastned heeft de ambitie om in Nederland in totaal tweehonderd snellaadstations te plaatsen. Een deel komt in de stad te liggen. Zo heeft het bedrijf al vijf snellaadstations gepland in Den Haag. Op termijn wil Fastned ook in andere Europese landen een netwerk opbouwen.

Meer omzet

De start-up, die onlangs nog in DuurzaamBV Radio aangaf weinig te zien in het aanbieden van laadpalen, wist in het laatste kwartaal van dit jaar elf nieuwe laadstations te openen. Daarmee is ook de omzet van het bedrijf flink gestegen, terwijl ook de hoeveelheid geladen kilowatturen door elektrische auto's de omzet heeft laten stijgen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Fastned | Foto: Fastned (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit