Blue Origin laat herbruikbare raket wederom opstijgen en landen

Blue origin

25-01-2016 16:13 | Door: Dimitri Reijerman

Blue Origin heeft met succes opnieuw de New Shepard-raket gelanceerd en laten landen. Daarmee heeft het bedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos bewezen dat de raket daadwerkelijk herbruikbaar is.

De New Shepard wist in november al succesvol van de grond te komen en na een korte ruimtereis heelhuids te landen, een primeur voor een commercieel geëxploiteerde raket. De eentrapsraket is vervolgens opgelapt en afgelopen weekend wederom met succes tot op een hoogte van 101,7 kilometer gebracht. De raket wist daarna te landen, waarmee Blue Origin bewijst dat de New Shepard meermaals inzetbaar is.

Met de vlucht troeft Bezos opnieuw SpaceX-baas Elon Musk af door niet alleen als eerste een raket te laten landen, maar nu ook succesvol dezelfde raket te hergebruiken.

In tegenstelling tot de Falcon 9 is de New Shepard gericht op het naar de ruimte brengen van mensen. Blue Origin mikt daarbij op ruimtetoerisme: passagiers kunnen enkele minuten gewichtsloosheid ervaren. De Falcon 9 vervoert vracht en is onbemand.

Bekijk hieronder de New Shepard-raket van Blue Origin. 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Blue Origin | Foto: Blue Origin

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit