10 megawatt aan accu’s voor remenergie metro’s

metro

27-01-2016 13:44 | Door: Thijs ten Brinck

De Southeastern Pennsylvania Transportation Authority (Septa) installeert lithium-ionaccu’s bij zeven van zijn metrostations.

De energie die vrijkomt bij afremmen voor de stops leveren de metro’s terug aan de bovenleiding. De accu’s vangen deze piekstromen op en leveren ze weer terug als de metro’s optrekken.

Looptijd van 20 jaar

“Ons duurzaamheidsprogramma staat in het teken van het vinden én implementeren van innovaties die onze kosten reduceren en de milieuprestaties verbeteren”, zegt Jeffrey D. Knueppel, general manager bij Septa. De installatie van de zeven accusystemen volgt op een pilot met een accu van 1,8 megawatt in 2014.

De Franse accuproducent Saft levert in totaal 8,75 megawatt aan opslagsystemen. Het Zwitserse techconcern levert de regelelektronica en software om de accu’s optimaal in te zetten. Het Amerikaanse energiebedrijf Constellation financiert het project, onder een contract met een looptijd van twintig jaar.

Eind 2016 moet het systeem in gebruik zijn. Met de accu uit de eerdere pilot heeft het totale systeem dan een vermogen van 10 megawatt. Volgens de betrokken partijen is het daarmee een van de grootste privéinstallaties voor stroomopslag in de Verenigde Staten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Septa | Foto: Raihan S.R. Bakhsh, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit