Autonome WEpod gaat ook in Friesland de weg op

WEpod

02-02-2016 12:12 | Door: Dimitri Reijerman

Vanaf maart rijden er in het Friese Appelscha zelfrijdende WEpods de weg op. Vorige week begon al een proef met de elektrische personenbusjes in Wageningen.

De twee WEpods gaan in Appelscha vijf maanden lang proefrijden tussen het centrum van Appelscha en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, meldt Omrop Fryslân. De voertuigen zonder chauffeur zullen in het Friese dorp deels over de openbare weg rijden. Daarbij gaat het om een 30-kilometerzone.

Volgens de gemeente Ooststellingwerf, waaronder Appelscha valt, kunnen de WEpods de leefbaarheid in Appelscha verbeteren doordat inwoners gemakkelijker de belangrijkste voorzieningen kunnen bereiken. In een WEpod kunnen maximaal twaalf personen plaatsnemen.

Proef in Wageningen

Vorige week maakte de WEpod zijn eerste officiële testrit op de openbare weg in Wageningen. De zelfrijdende busjes pendelen tussen station Ede-Wageningen en het Wageningen University & Research Centre.

Doel van de proeven is om te bekijken of de software in staat is om personen veilig en efficiënt te vervoeren over korte afstanden. Bij de proef in Wageningen hebben de WEpods een 'steward' aan boord die bij eventuele problemen de besturing kan overnemen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Omrop Fryslân | Foto: Rogier Leuvenink, WEpod

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit