Jaguar Land Rover test zelfrijdende auto's op Britse wegen

Jaguar Land Rover

03-02-2016 12:10 | Door: Dimitri Reijerman

Jaguar Land Rover gaat op een 65 kilometer lang testtraject in het Verenigd Koninkrijk zelfrijdende auto's testen. Daarbij wordt ook gecommuniceerd tussen voertuigen en de infrastructuur.

Het traject, dat ligt rond de plaatsen Coventry en Solihull, vormt de proeftuin voor het testen van vehicle-to-vehicle-technologie - communicatie tussen auto's onderling - en vehicle-to-infrastructure-technologie, waarbij de auto communiceert met bijvoorbeeld matrixborden of verkeerslichten. Het proefproject heeft de naam UK-CITE, ofwel UK Connected Intelligent Transport Environment, en ontvangt een miljoeneninvestering van Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover

De proef loopt drie jaar. In die periode wil de autobouwer niet alleen autonome of semi-autonome voertuigen testen, maar ook de mogelijkheden voor het aanleggen van een slimme infrastructuur. De verwachting is dat deze technologie niet alleen de veiligheid verbetert, maar ook een positief effect heeft op de doorstroming van het verkeer.

Natuurlijk rijgedrag

Jaguar Land Rover wil in een tweede project in een wijk in Londen onderzoek doen naar hoe een autonoom rijdende auto 'natuurlijk' rijgedrag kan vertonen. Bij het Move UK-project bekijken de onderzoekers hoe bestuurders reageren op diverse verkeerssituaties. Daarbij gaat de interesse met name uit naar hoe mensen complexe situaties oplossen.

De autobouwer denkt dat met deze kennis, en het ontwikkelen van software die een auto op een 'menselijke' manier laat rijden, de acceptatie voor autonome auto's sneller verloopt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Jaguar Land Rover | Foto: Jaguar Land Rover

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit