Haven Rotterdam stimuleert verduurzaming scheepvaart

Haven Rotterdam stimuleert verduurzaming scheepvaart

03-05-2013 10:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Om milieuvriendelijke initiatieven in de haven te stimuleren, stelt het Havenbedrijf Rotterdam en brancheorganisatie Deltalinqs vanaf volgend jaar €5 mln beschikbaar.

Dat maakten het havenbedrijf en Deltalinqs vrijdag bekend. Het geld is vooral bedoeld voor het verduurzamen van het vervoer vanuit de haven verder Europa in. De haven van Rotterdam besloot eerder als eerste haven ter wereld zeegaande LNG-tankers die in het bezit zijn van een milieucertificaat met 6 procent korting op het havengeld te belonen.

Binnenvaartschepen stoten elk jaar vier miljoen liter aan schadelijke, soms kankerverwekkende gassen als benzeen uit. Het Rotterdamse TEICom ziet hier een economische kans.

Alleen al het afvangen van benzeen zou €42 mln op kunnen leveren. Blootstelling aan hoge doses benzeen is daarnaast schadelijk voor de gezondheid. Het havengebied in Rotterdam is volgens het Planbureau voor de Leefomgeving een van de weinige gebieden in Nederland waar nog een probleem met het halen van de norm voor benzeenconcentratie bestaat.

Bron: ANP

Foto: Bert Knot via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit