Software zelfrijdende Google-auto krijgt status van 'chauffeur'

Google car

10-02-2016 18:11 | Door: Dimitri Reijerman

De software in de boordcomputer van een zelfrijdende auto zal door de Amerikaanse toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) net zo worden gezien als een menselijke chauffeur.

Dat is op te maken uit een verklaring die Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft ontvangen van de NHTSA. Alphabet vroeg de toezichthouder vorig jaar toestemming om met zijn zelfrijdende auto, waarin geen stuur of rem aanwezig is, de weg op te mogen.

De NHTSA stelt een autonoom voertuig gelijk aan een auto met een chauffeur. Daarmee is een belangrijke horde in het op de weg brengen van een zelfrijdende auto weggenomen, mede omdat de NHTSA een federale instantie is. De toezichthouder stelt wel als voorwaarde dat de zelfrijdende auto beschikt over een rempedaal.

De zelfrijdende auto van Alphabet moet nog een test doorlopen van de Federal Motor Vehicle Safety Standard. Als deze succesvol is afgesloten, kan de auto in principe in alle Amerikaanse staten de weg op.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: NHTSA | Foto: Google

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit