Tesla wil dit jaar fors meer elektrische auto's bouwen

Tesla

11-02-2016 10:59 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla Motors heeft de verwachting uitgesproken dat het dit jaar 90.000 elektrische auto's op de markt gaat brengen, een aanzienlijke stijging van de productie.

De prognose is afkomstig van Tesla-ceo Elon Musk bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens Musk hoopt Tesla dit jaar 90.000 voertuigen te kunnen leveren. In 2015 wist de autofabrikant circa 50.000 elektrische auto's te leveren. Daarmee stijgt de productie met ruim 75 procent.

Om meer voertuigen te kunnen bouwen, kan Tesla gebruikmaken van zijn CO2-neutrale gigafactory. De fabriek is nog deels in aanbouw, maar samen met Panasonic maakt het bedrijf van Musk al de eerste accu's.

Hoewel Tesla de productie dit jaar fors wil vergroten, maakt het bedrijf nog wel verlies. In het laatste kwartaal van 2015 kwam deze uit op $ 114 mln. De omzet steeg naar $ 1,8 mrd.

Komst van Model 3

Tesla liet ook weten dat de Model 3, de eerste 'betaalbare' elektrische auto, op 31 maart officieel wordt onthuld. De auto krijgt in de VS een prijskaartje van $ 35.000. Naar verwachting zal de prijs in Nederland € 35.000 bedragen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tesla | Foto: Tesla

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit