NS opent meer locaties voor OV-fietsen in centrum Utrecht

ov-fiets

16-02-2016 09:34 | Door: Dimitri Reijerman

De NS gaat samen met de gemeente Utrecht op vijf nieuwe locaties OV-fietsen aanbieden. De locaties staan in de stad, terwijl OV-fietsen tot nu toe alleen op stations te vinden waren.

Volgens OV Magazine is een eerdere proef met locaties op het Janskerkhof en bij het Moreelsepark, die sinds 2014 loopt, geslaagd. Met een OV-chipkaart kan een abonnee een sleutel van een deelfiets verkrijgen door de chipkaart tegen een automaat te houden. Bezitters van een OV-fietsabonnement ervaren de OV-fietspunten in de binnenstad volgens de NS als een toegevoegde waarde.

Omdat de proef met de deelfietsen in het centrum succesvol is verlopen, wil de NS het aantal locaties samen met de gemeente Utrecht uitbreiden met vijf stuks. Waar deze precies komen, is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente verrijzen de fietspunten 'in en rond het centrum'. 

De stap van de NS om ook in stadscentra OV-fietspunten te openen, is opvallend. Tot nu toe plaatste het vervoersbedrijf de OV-fietspunten uitsluitend rondom treinstations.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: OV Magazine | Foto: By Mauritsvink (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit