Dubai test zonneboot voor personenvervoer

Dubai

16-02-2016 15:10 | Door: Dimitri Reijerman

Dubai is een proef begonnen met een elektrisch aangedreven catamaran die maximaal 8 personen kan vervoeren. De boot verkrijgt zijn energie dankzij zonnepanelen op het dak.

Suncat 21

De SunCat 21-boot van de Duitse firma SolarWaterWorld bevat een Kräutler-buitenboordmotor. Deze emissieloze elektromotor heeft een vermogen van 3,5 kilowatt. Dankzij zonnepanelen kan het bootje in theorie blijven varen zolang de zon schijnt. Ook produceert de SunCat 21 geen geluid.

Om de elektromotor te voeden, heeft de Duitse fabrikant Solar Water World op het dak zonnepanelen met een vermogen van 900 watt geplaatst. Optioneel zijn de accu's ook in de haven te laden. De catamaran kan een snelheid behalen tot 12 kilometer per uur.

Proef in Dubai

De Road and Transport Authority van Dubai is de SunCat 21 aan het testen voor personenvervoer, meldt SeeNews. De proef in de zonrijke oliestaat duurt twee maanden. Mocht deze slagen, dan kunnen de boten dienen als vervanger voor de huidige vaartuigen die op diesel varen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: SeeNews | Foto: SolarWaterWorld, the_dead_pixel, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit