Aston Martin bouwt elektrische supercar met Faraday Future

Rapide S

18-02-2016 09:15 | Door: Dimitri Reijerman

De Britse autobouwer Aston Martin gaat samenwerken met LeEco, het bedrijf achter Faraday Future. Aston Martin wil met de Chinese firma een elektrische versie van de Rapide S bouwen.

De elektrische versie van de Rapide S, een luxe vierdeurs sedan die in oktober werd gepresenteerd, gaat RapidE heten. Aston Martin wil de auto al snel op de markt brengen; het bedrijf zegt te streven naar een marktintroductie van de RapidE in 2018.

Bij een eerdere aankondiging van de komst van een elektrische versie van de Rapide S liet Aston Martin al los dat de sportauto een vermogen moet krijgen van 800 paardekrachten. De topsnelheid zou op 320 kilometer per uur komen te liggen.

Nauwe samenwerking

LeEco, het bedrijf dat de geldschieter is achter Faraday Future, en Aston Martin werken al enige tijd samen. Zo levert het onder andere de internettechnologie die in de Rapide S is verwerkt. Nu wil Aston Martin ook de elektronische aandrijf- en accutechnologie van het Chinese bedrijf gaan gebruiken.

De twee laten verder weten dat er naast de RapidE ook wordt gekeken naar mogelijk een aantal 'connected en next-generation elektrische auto's' van Aston Martin, LeEco en Faraday Future. Laatstgenoemde heeft tot nu toe alleen een concept car getoond, maar wordt door velen gezien als een potentiële concurrent van Tesla.

Aston Martin LeEco

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Aston Martin | Foto: Aston Martin

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit