Volvo geeft V90 hybride aandrijving met T8 Twin Engine

Volvo V90

18-02-2016 16:37 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo heeft de V90 aangekondigd. De auto is optioneel voorzien van hybride aandrijving dankzij de T8 Twin Engine. Ook kan de V90 semi-autonoom rijden.

Volvo V90

De V90 is de derde telg in de '90-serie', waar ook de S90 en XC90 onder vallen. Ook dit model is gebouwd op het nieuwe en modulair ontworpen scalable product architecture-platform (SPA) van Volvo. Volgens de Zweedse autofabrikant biedt het SPA-platform nieuwe toepassingsmogelijkheden op het gebied van design en uitrusting.

Twin Engine

Naast een dieseluitvoering is de V90 ook leverbaar met een T8 Twin Engine. Deze hybride combinatie biedt een benzinemotor en een elektromotor. Volgens Volvo kan de accu voldoende energie leveren om circa 50 kilometer geheel elektrisch en emissievrij af te leggen. De motor levert een vermogen van maximaal 410 paardekrachten.

Net als de S90 is de V90 voorzien van semi-autonome Pilot Assist-technologie en Animal Detection-technologie om aanrijdingen met groot wild te vermijden. Daarnaast is Apple CarPlay-technologie in de boordcomputer opgenomen, waardoor koppelingen met smartphones zijn te leggen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit