Hoe Audi het brandstofverbruik van zijn Quattro-modellen vermindert

AUDI A4

22-02-2016 14:59 | Door: Dimitri Reijerman

Audi wil met zijn Quattro Ultra-programma het brandstofverbruik verminderen van modellen die voorzien zijn van vierwielaandrijving.

Volgens de Duitse autofabrikant kan het brandstofverbruik, met behulp van verbeterde software en een nieuw ontwerp van de vierwielaandrijving, met 0,3 liter per gereden kilometer worden verminderd.

De Duitse autobouwer stelt dat de software om de 10 milliseconden een groot aantal parameters naloopt om te controleren of 4x4-aandrijving noodzakelijk is. Een Audi-model zal zonder noodzaak alleen op voorwielaandrijving rijden.

De 4x4-koppeling met de achterwielen schakelt volgens Audi alleen in op momenten dat de aanvullende achterwielaandrijving daadwerkelijk noodzakelijk is, bijvoorbeeld als de auto grip dreigt te verliezen of wanneer de weersomstandigheden daar om vragen. Het is wel mogelijk voor de bestuurder om de 'zuinige' modus uit te schakelen.

Audi wil de verbeterde Quattro Ultra-software in eerste instantie toepassen op de A4 Allroad. Dit model komt later dit jaar op de markt. Vermoedelijk zal de zuinigere software voor vierwielaandrijving ook zijn ingang vinden op de A5, Q5, A6 en A7.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Audi | Foto: Audi

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit