Shell heeft weer vertrouwen in toekomst waterstof

Shell heeft weer vertrouwen in toekomst waterstof

11-05-2013 16:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Shell wil waterstof een nieuwe kans geven. Door technologische ontwikkelingen en nieuwe toepassingen voor waterstof lijkt de productie ervan rendabeler te worden.

Dat zegt president-directeur van Shell Nederland Dick Benschop in De Telegraaf. "Tien jaar geleden waren we te vroeg, nu ziet de wereld er anders uit'', verklaart de topman de ommezwaai van zijn concern. Begin deze eeuw stopte de olie- en gasproducent nog met zijn investeringen in de ontwikkeling van waterstofinstallaties.

"Het is een kip-eiverhaal. We waren toen te optimistisch. En de kostprijs moet nog steeds omlaag", aldus Benschop. "De technologie is uitontwikkeld, dus die kostprijsverlaging moet komen van schaal en productie. De komst van auto's op waterstof die op grotere schaal worden geproduceerd, is een stap in de goede richting."

Veelbelovend is ook de ontwikkeling van waterstof als opslagmodule voor stroom. Duitsland kent bijvoorbeeld grote pieken bij de opwekking van zonne- en windenergie. De overschotten konden tot op heden niet goed worden opgeslagen. Het produceren van waterstof met die energie is de meest veelbelovende wijze van opslag, meent de topman.

Bron: ANP

Foto: Scott Kidder via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit