Draadloze laadoptie voor Tesla Model S komt op de markt

Tesla Model S

24-02-2016 15:39 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse firma Evatran Plugless Power brengt een draadloos laadsysteem voor de Tesla Model S op de markt.

Eigenaren van een Model S kunnen hun voertuig boven de inductielader van Evatran parkeren. De elektrische auto wordt vervolgens zonder kabel geladen. Tesla levert zelf nog geen draadloze laadoptie voor zijn voertuigen.

Snel is het laadsysteem niet. Per uur levert het systeem voldoende stroom om de Model S circa 30 kilometer te laten rijden. Het kost 8 tot 12 uur om de accu's volledig op te laden.

Evatran wil vanaf april de eerste draadloze laadsystemen gaan leveren in de Verenigde Staten en Canada. Een technicus van het bedrijf moet de lader ter plekke installeren. De prijs is nog niet bekend. Wel geeft het bedrijf aan dat het werkt aan draadloze laadmogelijkheden voor de Model X en de nog te introduceren Model 3.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Evatran | Foto: Tesla

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit