Hybride supercar beschikt over 2.080 paardenkrachten

AF10

25-02-2016 10:32 | Door: Dimitri Reijerman

De Arash Motor Company heeft de AF10-supercar een duizelingwekkend vermogen van 2.080 paardekrachten meegegeven. Dit is mogelijk dankzij een hybride aandrijving.

Het Britse Arash heeft in de AF10 een 120 kilogram zware 6,2 liter V8-motor van Chevrolet geplaatst. Daarnaast is op elk van de wielen een elektromotor te vinden. De elektrische aandrijving levert maximaal 1.180 paardekrachten, de V8 is goed voor 900 paardekrachten.

Dankzij dit enorme vermogen accellereert de AF10 in 2,8 van 0 naar 100 kilometer per uur. De bolide heeft een gespecificeerde topsnelheid van 323 kilometer per uur.

Arash heeft de hybride aandrijfcombinatie de naam 'warp drive' meegegeven. Ook de gewichtsbeparende materialen maken de AF10 een supercar. Zo heeft de auto een koolstof chassis en in de body zijn ook de nodige kunststoffen toegepast. De accu in de bolide is afkomstig van de firma Kreisel Liquid en heeft een opslagcapaciteit van 32 kilowattuur.

Prijzige hybride

Goedkoop is de AF10 allerminst. De hybride supercar heeft in zijn meest uitgebreide raceconfiguratie een prijskaartje van £ 1,2 mln, ofwel € 1,51 mln.

Arash is niet de enige die elektrische aandrijving toepast in hypermoderne supercars. Onder andere Faraday Future heeft ambitieuze plannen om snelle auto's te bouwen die geheel elektrisch rijden, zoals de FFZero1. Deze heeft een vermogen van 1.000 paardekrachten.

AF10

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Arash | Foto: Arash

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit