Hongkong op weg naar 5.000 elektrische taxi’s

Hongkong op weg naar 5.000 elektrische taxi’s

16-05-2013 11:12 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Chinese autoproducent BYD leverde deze week de eerste 45 elektrische taxi’s van het model e6. Het is een eerste stap naar een elektrisch wagenpark.

‘Als de 18.000 taxi’s en 12.000 bussen in Hongkong allemaal vervangen zouden worden door elektrische auto’s, zou de uitstoot van Hongkong met 50 procent verminderen,’ aldus Wang Chuanfu, oprichter van autofabrikant BYD.

Zo ver is het echter nog lang niet. BYD – waar de Amerikaanse miljardair Warren Buffet aandeelhouder van is - verwacht in de komende drie jaar in totaal 5.000 e6 taxi’s in Hongkong op de weg te zetten. Voorlopig is de Hong Kong Taxi & Public Light Bus Association met een afname van 45 taxi’s de enige klant. Het bedrijf huurt de taxi’s voor $1000 (€780) per maand.

Oorspronkelijk had BYD de e6 bedoeld voor de particuliere verkoop, maar door de hoge verkoopprijs werd dit geen succes. In Hongkong verkoopt de autoproducent de e6 voor $57.700 (€45.000). De interesse van de Chinese auto-industrie in hybride auto's is echter wel fors aan het toenemen.

Bron: Reuters

Foto: Ángel Riesgo Martínez via Wikimedia Commons 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit