Tesla betaalt lening dankzij Model S nu al terug

Tesla betaalt lening dankzij Model S nu al terug

22-05-2013 10:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elektrische automaker Tesla Motors lijkt de financiën op orde te hebben. De Amerikaanse fabrikant betaalt een lening negen jaar eerder dan gepland terug.

In 2009 verstrekte het Department of Energy een lening van $465 mln (€360 mln) voor de ontwikkeling van de Tesla S. Oprichter en CEO Elon Musk laat via Twitter weten dat het nu – vier jaar later – het volledige bedrag gaat terugbetalen. Veel eerder dan gepland: de autofabrikant hoeft de lening pas voor december 2022 af te lossen.

Het geeft aan dat het goed gaat met de maker van volledig elektrische auto’s. In het eerste kwartaal van 2013 behaalde Tesla voor het eerst in zijn bestaan winst, onder andere dankzij onverwacht goede verkoopcijfers van het nieuwste model. Hoe anders is het bij concurrent Fisker, dat onlangs driekwart van het personeel ontsloeg en een faillissement nadert.

Begint maart werd bekendgemaakt dat Tesla Motors zijn Europese distributiecentrum in Tilburg plaatst, dat hierdoor de basis zal zijn voor de Europese markt. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam. Op dit moment behoort Nederland tot de landen waar de meeste reserveringen worden gedaan. In juni start de productie van de Europese versie van de Model S.

Foto: Kazuhisa Otsubo via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit