Van oost naar west en terug met elektrische auto

Van oost naar west en terug met elektrische auto

30-05-2013 11:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors heeft plannen om een uitgebreid snellaadnetwerk tussen Los Angeles en New York voor elektrische auto’s aan te leggen.

In 2015 moeten er in totaal honderd laadstations langs de Amerikaanse en Canadese snelwegen geplaatst zijn. Het netwerk van snelladers moet ervoor zorgen dat eigenaren van elektrische auto’s meer bewegingsvrijheid krijgen. Op dit moment zijn er vooral laadstations – die elektriciteit van zonnepanelen leveren – in de staat Californië en rond New York. Met het netwerk moeten Tesla-rijders zonder problemen van de oostkust naar de westkust kunnen rijden.

Alleen eigenaren van Tesla-auto's kunnen de snellaadpalen gebruiken, maar ze kunnen dat wel kosteloos doen.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de goednieuwsshow van Tesla’s CEO en grootste investeerder Elon Musk. Dankzij de succesvolle verkoopcijfers van de Model S maakte het Amerikaanse bedrijf in het eerste kwartaal van 2013 voor het eerst in zijn bestaan winst. Ook maakte Musk vorige week bekend een miljoenenlening versneld terug te betalen.

Bron: Bloomberg

Foto: OldManTravels via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit