Kwart meer e-bikes verkocht in 2015

04-04-2016 18:28 | Door: Eelco Brandes

Het aantal nieuwe e-bikes steeg vorig jaar met bijna een kwart. Ook de omzet van de fietsverkoop steeg. Het totaal aantal verkochte fietsen daalde licht.

Dat blijkt uit cijfers van Bovag en Rai Vereniging. In 2015 zijn er in totaal 983.000 nieuwe fietsen in ons land verkocht. Dat is een daling van 6,4 procent ten opzichte van 2014. De totale omzet uit fietsverkoop in Nederland, door vakhandel en branchevreemde kanalen, nam met 1,4 procent toe naar ruim € 899 mln.

Dat is met name te danken aan de forse groei van de e-bikeverkoop. Inmiddels is bijna een op de drie nieuwe fietsen een e-bike. In 2015 zijn er in totaal 276.000 nieuwe e-bikes verkocht, een stijging van maar liefst 23,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor, toen er 223.000 e-bikes werden verkocht.

Opvallend is dat volgens Bovag en Rai Vereniging in steeds meer fietssegmenten e-bikevarianten te krijgen zijn, van vouwfiets en racefiets tot mountainbike. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bovag & Rai Vereniging, Foto: Jean-Pierre, via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit