Knook in de Week: de betaalbare Tesla Model 3

Tesla Model 3

05-04-2016 15:32 | Door: Dimitri Reijerman

Overstappen naar elektrisch, het is nog aantrekkelijker met de komst van de Tesla Model 3. Het voertuig moet eind volgend jaar in de Verenigde Staten op de markt komen.

De presentatie van de Tesla Model 3 maakte indruk op Robert-Jan Knook, zo zegt hij in zijn Knook in de Week op DuurzaamBV Radio. Zo is de Model 3 in de ogen van Knook de eerste betaalbare Tesla met zijn prijskaartje van € 35.000.

Zoals verwacht heeft de basisversie van de Model 3 interessante specificaties. De auto accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 6 seconden. De beloofde actieradius van 215 mijl, omgerekend 346 kilometer, is nog wat groter dan aanvankelijk werd verwacht.

De komst van de Model 3 is in de ogen van Knook goed getimed: in Nederland speelt in de politiek de discussie om benzine- en dieselauto's rond 2025 aan banden te leggen. Tesla laat inmiddels al zien dat betaalbare auto's met goede specificaties wel degelijk mogelijk zijn. Ondertussen gaat Robert-Jan Knook op zoek naar het bestelformulier. En daarmee is hij niet de enige, want Tesla heeft al meer dan 300.000 reserveringen ontvangen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Foto: Tesla Motors (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit