Start-up introduceert 50 deelauto's op waterstof in München

BeeZero

09-04-2016 09:55 | Door: Dimitri Reijerman

De firma BeeZero brengt in september vijftig Hyundai ix35-waterstofauto's in de Duitse stad München op de weg.

Beezero

Het gaat om het eerste grootschalige deelautoconcept ter wereld waarin uitsluitend waterstofauto's zijn opgenomen, claimt de start-up.

BeeZero plaatst de waterstofauto's in het centrum van München en een aantal omliggende gebieden. Via een mobiele app kunnen klanten de deelauto's reserveren.

Volgens BeeZero is de waterstof die de auto's in de brandstofcellen verstoken op duurzame wijze geproduceerd. Daarmee zijn de deelauto's geheel CO2-neutraal.

De ix35-deelauto's bieden een actieradius tot 600 kilometer. Daarmee zijn de deelauto's ook te gebruiken voor het maken van langere ritten.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: BeeZero | Foto: BeeZero (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit